ZooМаркет с творците на България в помощ на животните

ZooМаркет с творците на България в помощ на животните

Над 20 изключително талантливи наши творци от цялата страна, подбрани от русенката Лора Касабова – мениджър на инициативи в Подай лапа! и пловдивския галерист Бистра Стойчева, застанаха зад кампания, насочена към промяна на културата относно благосъстоянието и хуманното отношение към животните на национално ниво.

Зад кампанията стои Подай лапа! – една от най-старите и големи мрежи от платформи за спасяване на животни в България.

С проектите си споменатата се бори с неосведомеността, митовете, ниската култура и липса на правосъдие, вследствие на което хиляди животни страдат и/или губят живота си всяка година.

„Коронавирусът и препоръчителните мерки за социална дистанция всъщност ни предоставят възможности и създават предпоставки да сме по-изобретателни“, сподели Лиса Антонова – основател на Подай лапа!

Затова и екипът на платформата единодушно решава и с огромно желание се захваща с организацията на ZооМаркет – страхотно благотворително онлайн събитие, достъпно за всички с Интернет връзка, независимо в коя точка на света се намират.

Организаторите открехват завесата и кои са част от творците, обединили се в тяхна подкрепа.

„Сред творците, които ни подадоха ръка, са имена като Спас Спасов, Димитър Анастасов, Ани Ехиян, Климент Генчев, Иван Монев, Борислав Борисов, Добринка Станева, Диана Димова, Вени Гълъбова, Маргарита Чолакова – Марги, Зорница Боева и още много други“, съобщи Лора Касабова

Събитието ще се състои на 27 септември (неделя), от 18:00 ч. българско време. То ще даде възможност на гостите да се запознаят с участващите творци и за първи път да видят изкуството, с чиято покупка ще подкрепят кампанията на Подай лапа! и ще подпомогнат борбата срещу насилието над животни в България.

В края на ZооМаркета един от гостите ще има шанса да си тръгне с уникален тефтер, изцяло ръчна изработка, с изрисувани корици, подвързан и шит посредством стара коптска техника – истинско бижу за ценители, дело на вълшебната Добринка Станева.

Името на победителя ще бъде избрано чрез томбола при пълна прозрачност.

Подай Лапа! обещават едно – незабравима вечер, от която всеки би могъл да си тръгне с нещо специално и вътрешно удовлетворение, че е застанал зад общественозначима кауза , вечер проводник на доброто с магнетичен вкус и аромат на изкуство.

Призивът на организаторите към всички: „Нека бъдем добри ЗАЕДНО!“

За да се регистрирате и подкрепите събитието:

https://www.bnarp.com/event-details/blagotvoritelno-sbitiye

Сподели:

Още новини от деня