Студенти и преподаватели на Русенския университет участваха в семинара Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз

Студенти и преподаватели на Русенския университет участваха в семинара Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз

ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин и Европейски документационен център към Русенския университет „Ангел Кънчев“ заедно с филиала на Русенския университет във Видин проведоха семинар на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз. Той се проведе на 18 май в културен център „Жул Паскин“ в град Видин.

В събитието участваха студенти на Русенския университет от втори и трети курс на специалност „Електроника“ и „Технология по управление на транспорта“, а от преподавателите – проф. Анелия Манукова, гл. ас. Павел Петров и гл. ас. Ахмет Ахмет.

На семинара беше обсъдена темата: „Екология и Икономика 101: Защо екологията е икономична и евтина ли е зелената енергия?“ За нея говори експертът Румен Карамихалев, екип ЕВРОПА ДИРЕКТНО към Европейска комисия, икономист и специалист в областта на екологичните и икономични практики, които прилага в своя живот – енергоспестяващ дом, електрическа кола, термопомпа, фотоволтаици и т.н.

В рамките на събитието беше представена важната връзка между екологията и икономиката, фокусирайки се върху ключовите въпроси: защо екологичните практики са икономически изгодни и колко е евтина зелената енергия. Чрез интерактивна презентация и дискусия бяха разгледани възможностите и предизвикателствата пред зелената икономика и как амбициозната зелена сделка на ЕС формира бъдещето на икономиката и енергетиката в региона.

Сподели: